Kaakchirurgie Implantologie Aangeboren afwijkingen Oncologie Mondheelkunde Esthetische chirurgie Slapen en slaapapneu Dermatochirurgie Faciale traumatologie
/ Wat we doen / Oncologie / chirurgie

Chirurgie en reconstructie

Chirurgie is een essentieel onderdeel in de behandeling van tumoren in het aangezicht.

Wanneer een kwaadaardig letsel in een vroeg stadium wordt gediagnosticeerd (CT scan, biopsiename, …) is vaak het chirurgisch wegnemen van het letsel een afdoende behandeling. Wanneer echter blijkt dat er uitzaaiingen zijn of een vermoeden wordt vaak een halsklierevidement uitgevoerd, al of niet in combinatie met het wegnemen van de tumor. Uiteraard wordt ook in dit onderdeel van onze specialiteit maximaal ingezet op ‘Quality of life’! Het is een normale slik-, spraak-, en kauwfunctie die we ten allen tijde nastreven, niet te vergeten de impact die deze ingrepen kunnen hebben op het uiterlijk. Reconstructieve chirurgie is dan ook vaak essentieel om dit doel maximale waarde te geven. De artsen, die zich op onze dienst ‘ontfermen’ over deze patiënten, zijn dan ook hoog opgeleide chirurgen in centra met wereldfaam op het oncologisch veld.

Omwille van het feit dat er bij een kwaadaardig letsel t.h.v. het aangezicht meestal geen pijnklachten zijn, worden deze letsels regelmatig pas in een later stadium ontdekt. Uitgebreidere chirurgie is dan ook noodzakelijk. Naast een uitgebreidere chirurgie om het lokaal letsel te verwijderen zal men vaak ook de klieren ter hoogte van de hals mee verwijderen, om ook de microscopisch kleine uitzaaiingen reeds te behandelen. In zeldzame gevallen moet er voor een herstel van de kwaadaardige tumorzone weefsel van een andere plaats van het lichaam genomen worden.

Het is vanzelfsprekend dat deze behandeling van tumoren een multidisciplinaire aanpak nodig heeft, zodat deze verschillende diensten samen het meest optimale behandelingsplan voorop kunnen stellen.

logo

AZ Monica campus Antwerpen

Harmoniestraat 68
2018 Antwerpen

Tel. 03 240 26 11

www.azmonica.be [email protected] PLAN UW ROUTE
logo

AZ Monica campus Deurne

Florent Pauwelslei 1
2100 Deurne

Tel. 03 320 58 18

www.azmonica.be [email protected] PLAN UW ROUTE
logo

Universitair Ziekenhuis Antwerpen

Wilrijkstraat 10
2650 Edegem

Tel. 03 821 34 47

www.uza.be [email protected] PLAN UW ROUTE
logo

AZ KLINA Brasschaat

Augustijnslei 100
2930 Brasschaat

Tel. 03 650 50 96

www.azklina.be [email protected] PLAN UW ROUTE
logo

Heilig Hart Ziekenhuis Lier

Mechelsesteenweg 24
2500 Lier

Tel. 03 491 27 36

www.hhzhlier.be [email protected] PLAN UW ROUTE
logo

AZ Rivierenland Rumst

's Herenbaan 172
2840 Rumst

Tel. 03 880 91 93

www.azrivierenland.be [email protected] PLAN UW ROUTE
logo

AZ Voorkempen Malle

Oude Liersebaan 4
2390 Malle

Tel. 03 380 20 11

www.azvoorkempen.be [email protected] PLAN UW ROUTE